diumenge, 24 de març del 2019

Covadonga: comença la reconquesta

Després de la ràpida conquesta per part dels musulmans, de pràcticament tota la península, soles quedaren uns pocs reductes o llocs deshabitats a on els habitats dels antics regnes visigòtics s'establiren. Aquests llocs van ser el nucli asturià, el nucli navarrès, el nucli aragonès i nucli català.

El nucli asturià, liderat pel noble visigot don Pelayo, es va enfrontar amb els seus homes a un exèrcit expedicionari musulmà en el 722 a Covadonga. A on van eixir victoriosos les tropes de don Pelayo, aquesta fita històrica està considerada com la primera derrota contra els musulmans en terres peninsulars i el començament de la reconquesta. Aquest procés es va prolongar molt al llarg del temps i encara que no ho tenien tot del seu costat, els pobles cristians que van romandre en la península van anar forjant petits regnes que poc a poc anirien sumant territoris i arribarien a derrotar a l'enemic musulmà.

Don Pelayo. Font: Pixabay. Autor: AkerrarenAdarrak.

La reconquista és aquell procés que pretenia reprendre el territori que conformaven els antics regnes visigòtics i la restauració de la religió catòlica. Aquest procés va durar oficialment des de 722, batalla de Covadonga, fins el 1492, quan els reis catòlics van prendre la ciutat de Granada i el regne nassarita. Vora vuit segles de constants lluites i enfrontaments que van veure nàixer un poder com el d'Al-Àndalus , però també el naixement de diferents i xicotets regnes cristians en un mateix territori.

Una mica d'humor ...

Font: Desmotivaciones.es Autor: Sisol

Vocabulari
Reducte: relativament petita
Fita: moment o fet important
Forjar: formar alguna cosa amb esforç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Corona de Castella

La Corona de Castella es va crear al voltant del 1230, a partir de la coronació de Ferran III de Castella com a rei del regne de Lleó, per l...